Conclusions del 3r Congrés d’Economia i Empresa de Catalunya: “Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona a tota màquina divulgativa”

Començo aquest post subratllant que l’organització del 3r Congrés d’Economia i Empresa de Catalunya des del Col·legi d’Economistes ha estat una gran experiència professional, motivada per dos factors principalment: la gran resposta de participació rebuda i l’alt nivell de coneixement econòmic divulgat. Han estat més de 200 ponències presentades per experts en l’àmbit de l’economia i l’empresa i més de 20 esdeveniments desenvolupats a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona que han fet possible la difusió de continguts molt qualitatius en el terreny de la macro i la microeconomia.

Una primera conclusió ha destacar del 3r Congrés ha estat que, en un marc d incertesa com l’actual, s’ha d’estar atents per poder aprofitar les oportunitats que se’ns ofereixen.

En segon lloc i en relació a les potencialitats econòmiques de Catalunya, l’economia ha de ser competitiva i sostenible social i ambientalment. A més, hi ha la necessitat d’avançar en models de relacions laborals basades en la flexi seguretat i fer que la internacionalització segueixi jugant un paper clau en l’economia catalana. D’altra banda, cal construir un model basat en el valor afegit i impulsar polítiques de demanda que afavoreixin la recerca i la innovació sense deixar de complir els objectius de dèficit europeus.

Les conclusions del 3r Congrés també han recalcat que s’ha de fer compatible el creixement sostenible amb l’estat del benestar i que Catalunya necessitarà capacitat de govern i financera per fer-ho possible. Pel que fa a la robòtica, l’internet de les coses, les xarxes socials o les plataformes col·laboratives es configuren com la base tecnològica interconnectada d’una quarta revolució industrial que requerirà repensar el model empresarial i econòmic català, el qual presenta de tota manera unes bones bases per aprofitar aquesta revolució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>