1.235 milions de viatgers internacionals = turisme disruptiu

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) va divulgar que el turisme mundial va registrar el record de 1.235 milions de viatgers internacionals durant l’any 2016. Dins d’aquesta important xifra, va ser Europa la regió que va acollir la meitat d’aquests turistes amb 620 milions d’arribades seguida d’Àsia-Pacífic amb 303 milions. Si a tot això li afegim que la previsió per l’any 2020 és de 1.600 milions de viatgers internacionals i que a l’any 1950 eren només 40 milions, entendrem que el turisme és efectivament un dels fenòmens disruptius més importants del moment que estem vivint.

A més a més, les Nacions Unides han declarat el 2017 com l’any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament tot lligant-lo amb la cura del medi ambient però, també, relacionant-lo amb el creixement econòmic, la inclusió social, la conservació del patrimoni cultural i l’enteniment mutu. En definitiva, el turisme és un sector de valor afegit i de generació d’ocupació.

Arribat en aquest punt, és evident que els economistes hem de completar l’estudi de les xifres del turisme analitzant les externalitats negatives, és a dir observant aquells costos que repercuteixen en la societat i no estan en canvi inclosos en l’explotació dels agents econòmics del sector. El balanç entre els costos i els beneficis socials és imprescindible per valorar íntegrament aquelles activitats que d’entrada presenten avantatges competitius clars i marques globals que triguen anys en crear-se i consolidar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>